Merijn Knibbe

Gastauteur
Hogeschool Van Hall/Larenstein
Merijn Knibbe
MK
Merijn Knibbe(1960) studeerde economische geschiedenis aan economische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij promoveerde op een studie naar de productie van de Nederlandse landbouw tussen 1851 en 1950 en schreef een 'habilitation' over de productiviteit van de Friese landbouw tussen 1511 en 1830. Zijn belangrijkste werk acht hij zelf zijn schattingen van de per capita voedselconsumptie van de Nederlandse bevolking in de negentiende en de twintigste eeuw, die aangeven dat de 'biologische levensstandaard' (gezondheid, voeding) pas aan het eind van de negentiende definitief en snel uit begon te stijgen boven de maximale niveaus van het begin van die eeuw. 

Artikelen

buy more gyros
Europese discussie over arbeidskosten en concurrentiekracht gebaseerd op onjuiste indicator
In discussies binnen de Eurozone gebruikt onder meer de Europese Centrale Bank regelmatig de ‘reële arbeidskosten per eenheid product’ als stok om mee te slaan. Als deze stijgt, dan is dat reden voor waarschuwingen aan een lidstaat, omdat dit de c...